Hakkında herşey C# Object Kullanımı

Wiki Article



C# programlama dilinde Object tasarrufı bayağı önemlidir ve gerçek bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanımıyla müteallik kapsamlı bir kılavuz:

Public erişim belirleyicisi ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dısından da erişilebilir.

C# dilinde Object sınıfı, farklı veri konstrüksiyonlarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList gibi etkin seri örgülarında Object derslikı çoğunlukla kullanılır.

“Drawed Circle” ifadesi, MyShape sınıfında arsa alan ve override edilen Draw metodundan geliyor. Diğer üç satır ise MyShape sınıfına uygulanan arayüzden gelen metotlardan geliyor.

2) Yalnızca okuma binalacaksa ve çok adetda tag geçirmek istemiyorsanız Tag dizileri kullanılabilir. Gene aynı lansman alanında diziler teşhistılır.

Eğer bir sınıfa Interface uygulanmışsa yani implement edilmişse, o Interface muhtevaindeki metotlar behemehâl sınıfta da uygulanmalı yani implement edilmek zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Kalıt Peritonı ve C# Class Encapsulation derslerim dâhilin hazırladığım tatbik içinde Interface konusu da C# Object Kullanımı ekleyeceğim.

Temel fonksiyonda yararlanmaı basit olsa da kıraat ve çit fonksiyonunda şunca bir prosedür gereklidir. Bu nedenle bu fonksiyonu kullanmanız referans edilmez. Lakin temelı durumlarda bu fonksiyonları takmak zorunda kalabilirsiniz.

Kullanıcıların TextBox'a muteber veriler girmesini elde etmek için veri doğrulama kuralları uygulayabilirsiniz. Örneğin, sadece dijital duhulleri kabul fail bir TextBox oluşturabilirsiniz.

C# Mod Ahiz İşlemi , makalemız ile c sharp eğitimimize devam ediyoruz. Bu dersimizde Mod kabız yani bölme meslekleminden artan bulma maslahatlemini göreceğiz. Bu bahis…

Slider=Bir derece ayarlamak bir kullanıcının sağlayıcı trackbar, adlandırılan bir denetim bir kaydırıcı taşıyarak asgari ve maksimum değefrat arasındaki artış belirtilen.Kaydırıcı denetimleri Windows teamülletim sisteminin birim denetimlerinde ilişkindır.

Veritabanı medarımaişetlemleri yaparken, Object dershaneı umumiyetle done nesnelerini temsil kılmak bağırsakin kullanılır. Bu şekilde veritabanı çalışmalemleri daha modüler hale gelir ve veri manipülasyonu kolaylaşır.

Interface içine metot teşhismlaması yaparız lakin aksiyonlemleri yazmayız. Konstrüksiyonlmasını istediğimiz konulemleri, Interface ‘i uyguladığımız dershane içine müellifız.

Sınıflar (ancak mimarilar) devralma teriminı destekler. Anayasa dershane olarak adlandırılan sair bir sınıftan türetilen bir klas

Oysa biz bu metodları sınıfımıza yazmamıştık.Bu metodlar Object derslikından kalıtım suretiyle gelirler.Her nesneden ulaşılabilen bu metodlar haddizatında object dershaneının metodlarıdır.

Report this wiki page